Αποχαιρέτα την, την Ελλαδίτσα που χάνεις...

Είναι να τρελλαίνεσαι !!

Διαβάζω ότι στην Ελλάδα του σήμερα, της φτώχιας, της κρίσης και της εξαθλίωσης, ο πλούτος εξακολουθεί να συσσωρεύεται στα χέρια "ολίγων", εξακολουθούν δε να προωθούνται και να επιλέγονται για την ανάληψη κρίσιμων καθηκόντων και δράσεων, άνθρωποι που έχουν φροντίσει να γεμίσουν στήλες και στήλες με κατηγορίες για σκάνδαλα και τα συναφή. Οι ίδιοι και οι ίδιοι, αυτοί που πάντα επιλέγονται από το Σύστημα - αμέσως ή εμμέσως - και που καταλήγουν στα εδώλια και που στο τέλος αθωώνονται διότι αυτοί πους τους κρίνουν ανήκουν επίσης στο Σύστημα !

Παράλληλα, ακούω γύρω μου ότι απαξιώνονται άνθρωποι που το χόμπυ τους είναι η συλλογή προσόντων και επαγγελματικών / ακαδημαϊκών επιτυχιών, για τους οποίους κάνεις κλικ στο ίντερνετ και οι σελίδες γεμίζουν δράσεις και επιτεύγματα. Που έχουν περάσει από κρίση και χειροκρότημα έγκριτων φορέων της Ελλάδας και του εξωτερικού και που αρχίζεις να διαβάζεις το βιογραφικό τους το πρωϊ και το τελειώνεις το βράδυ.

Και διαβάζω ότι από αυτούς που προωθούνται τρώει η κόρη, τρώει ο πατέρας, τρώει ο θείος, τρώει ο σύζυγος, τρώει η σύζυγος, τρώνε, τρώνε, τρώνε... Και τρώνε από παντού! Απ'όπου μπορεί να φανταστεί ο νους του Έλληνα πολίτη με την άδεια τσέπη. Από ένα Δημόσιο, τρώνε από όλες τις πλευρές, τόσοι διαφορετικοί άνθρωποι. Και αυτοί είναι μόνο αυτοί που βγαίνουν στη δημοσιότητα. Φαντάσου πόσο (και πόσοι) τρώνε και από πράγματα που δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα... Και είναι τόσο άθλιοι και αχόρταγοι αυτοί που τρώνε που και την τρύπα στην τσέπη του Έλληνα πολίτη να δουν, και αυτήν θα προσπαθήσουν να φάνε !!

Αλήθεια ρε αχόρταγοι, πήγατε να ρωτήσετε πόσα παίρνουν οι σεκιουριτάδες που φυλάνε τις πόρτες των κτιρίων όπου -και καλά- δουλεύετε? 430 ευρώ μηνιάτικο παίρνουν οι Χριστιανοί, ρεεεεεε.... Πως το αντέχει αυτό η ψυχή σας, πέστε μου πως??? Να τρώτε εσείς με χρυσά κουτάλια και ο άλλος που φροντίζει για την ασφάλεια της όμορφης μούρης σας να μην έχει να πληρώσει το νοίκι του?


Και ποιος θα μας γλυτώσει απ'όλο αυτό το φαγοπότι, αυτή είναι η απορία μου. Οι Ευρωπαϊκοί και Διεθνείς Οργανισμοί? Πλάκα μου κάνετε? Ή σάμπως δε γνωρίζουμε ότι κι εκεί έχουν τους ανθρώπους τους?  Οι Νόμοι? Ποιοι Νόμοι? Μα πόσοι από αυτούς είναι - οι ίδιοι - Νομικοί, και πόσοι Νομοπαρασκευαστές? Οι Δημοσιογράφοι? Χμμμμμ....

Τι να κάνω η γυναίκα για να γλυτώσω τους εμετούς που μου προκαλεί όλη αυτή η δυσωδία? Να ψηφίσω Νέα Δημοκρατία ή ΠΑΣΟΚ το αποκλείω διότι τα λαμόγια είναι καλά δικτυωμένα και στα δύο κόμματα... Να ψηφίσω Χρυσή Αυγή μπας και τους δείρει ή να ψηφίσω Καμμένο που φημολογείται ότι βγάζει τα σκάνδαλα? Αλλά, θα μου πεις, και αυτός επιχειρηματίας είναι, κάποιους από δαύτους θα έχει κολλητούς και να μου το θυμηθείς πως θα το θυμηθεί αυτό μετά τις εκλογές... Μήπως να ψηφίσω ΛΑΟΣ ή ΚΚΕ? Έχουν άραγε οι εκπρόσωποί τους το κατάλληλο ανάστημα να βάλουν το χέρι βαθειά και να ξεριζώσουν αυτά τα παράσιτα?

Αγαπητοί πολίτες, έχω μπερδευτεί...

Εν τω μεταξύ αυτοί τρώνε και πλουτίζουν, και όσο αυτοί πλουτίζουν, τόσο κάποιοι άλλοι φτωχαίνουν... Και όσο κάποιοι άλλοι φτωχαίνουν, τόσο εγώ τρελλαίνομαι... Και άμα πολυτρελλαθώ, άντε να το μαζέψω μετά...

Βέβαια, με τόσα που ακούω και βλέπω πως να μη φλιπάρω η Χριστιανή ??

Αχ, Εύα μου, Εύα μου....

Αποχαιρέτα την, την Ελλαδίτσα που χάνεις...






Σχόλια

  1. Εύα μου όσο και να τρελένεσαι προκοπή δεν θα δείς. Βασικός λόγος γι' αυτό είναι ότι το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής (και όχι μόνο) κοινωνίας, από το οποίο απορρέουν όλα τα υπόλοιπα, είναι το θέμα της παιδείας τον πολιτών της. Η λέξη παιδεία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται με την εκπαίδευση. Για να καταφέρεις όμως να κάνεις την αγωγή/ παιδεία μαζική, πρέπει να την κάνεις μέρος της εκπαίδευσης...εκεί ακριβώς είναι που κολλάει το θέμα και γίνεται πρόβλημα. Ο λόγος είναι διότι κανένα κράτος δεν θέλει μορφωμένους, αλληλέγγυους και ανεξάρτητα σκεπτόμενους ψηφοφόρους/ πολίτες. Όσο όμως έχεις σχιζοφρενής, παρτάκιδες με συμπλέγματα νεοπλουτισμό πολίτες, και όσο τους φλομώνεις με πρωϊνάδικα, μπουζούκια, Eurovision και Full High Definition 3D 50" τηλεοράσεις που προβάλουν οράματα ροζ Cayenne γεμάτα Τζούλιες, ενώ τους βομβαρδίζεις παράλληλα με φόβο και τρόμο, θανατηφόρων κρυολογημάτων, κρίσεων, πολέμων και άλλων δεινών...τότε είναι που το πάρτυ δεν έχει τέλος.
    Υπομονή...ακόμα έχει πολύ δρόμο για τον πάτο...
    k.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρεις κάτι ρε Κώστα? Δεν συμφωνώ... Γιατί δεν συμφωνώ?? Γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με παιδεία τριγύρω που ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ αυτές τις καταστάσεις και δεν μιλάνε. Υπάρχουν άνθρωποι με παιδεία που ΑΝΤΕΧΟΥΝ να ξεφτιλίζονται, να υποβαθμίζονται, να απαξιώνονται, να βλέπουν κάποιους άλλους να θριαμβεύουν όχι επειδή το αξίζουν, αλλά επειδή ανήκουν στο "Σύστημα", να θεωρούν ότι ένας ή δύο θα πρέπει να μαζεύει όλον τον πλούτο ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να κοιτάνε τον ήλιο. Έχουμε ΧΡΕΟΣ εμείς, οι -υποτίθεται- μορφωμένοι, να αντιδράσουμε, να κοινοποιήσουμε, να ενημερώσουμε. Να πετάξουμε ντομάτες στο κάθε Τσοχατζοπουλικό φαινόμενο και να το φχαριστηθούμε με όλη μας την ψυχή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. an do megala noumera sta megala kommata thn kyriakh - de thelo na ksan akouso kamia grinia /klapsa gia thn elladitsa massssssssssssss -
    ------------symfono se ola ta parapano Eva mou

    k proteino ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ...........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευάκι πες καλύτερα αποχαιρέτα την την Ελλαδίτσα που ήδη έχασες...η υπόθεση είναι τελειωμένη και ο κύκλος είναι πια ώρα να κλείσει...
    Ωστε να ανοίξει επιτέλους ένας καινούριος με την Ελλαδίτσα να ξαναγίνεται Ελλάδα και τους Έλληνες να αναπροσδιορίζουν (ή ίσως για κάποιους και να ανακαλύπτουν για πρώτη φορά) τις αρχές και κατά συνέπεια και τις προταιρεότητες τους.
    και ομολογώ ότι σήμερα ανακάλυψα κι εγώ την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ και μου κίνησε το ενδιαφέρον.
    ΒΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κακομοίρης ο Άγγλος σου, τι κάνει σε αυτή την Ελλάδα, που είναι ένα καχέκτυπο του εαυτού της; (υποθέτοντας ότι μετά τον γάμο σου μένετε Ελλάδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγά μη μείνουμε Ελλάδα!! Έφυγα από τη δουλειά μου (στο Δημόσιο), τους χάρισα και το μηννιαίο μισθό μου μπας και βουλώσουν καμμιά τρύπα και τώρα κάνω τα χαρτιά μου να μεταφερθώ Αγγλία... Όχι τίποτε άλλο, μπας και βοηθήσω τη χώρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ταξίδι στο Άμστερνταμ / Φεβρουάριος 2011

Γνωρίζοντας την πραγματική Ολλανδία: Ταξιδεύοντας στη Χάγη και το Delft.